U bevindt zich hier: Startpagina > Specialisaties > Sloopwerkzaamheden

Sloopwerkzaamheden

Renovatiesloop

Bij Aannemersbedrijf VDS hebben wij uitgebreide kennis op het gebied van inpandig sloopwerk. Zowel machinaal als met de juiste handgereedschappen zijn onze medewerkers zeer bedreven om precies en zorgvuldig de juiste bouwdelen te strippen en juist andere bouwdelen te conserveren.
Met diamant zagen en boren t.b.v. nieuwe voorzieningen en aanpassingen aan installaties is ons specialisme en voeren wij in eigen beheer uit. 

Binnen de renovatiesloop is een zorgvuldige taak weggelegd voor ontmantelen van installaties en het scheiden van vrijkomende materialen. Ook de daarmee samenhangende signalering van gevaarlijke, meestal abestverdachte materialen is een belangrijk aspect.

Tot een zekere kunst hebben wij het treffen van stofbeschermende maatregelen verheven en handelen wij pro actief als het gaat om de bescherming van mens en milieu. Met name in de woningrenovatie is een belangrijke rol voor de sloper weggelegd, om tijdens de sloopwerkzaamheden de overlast tot een minimum te beperken. Voor, onroerendgoedeigenaren particulieren en woningbouwcoöperaties zijn wij reeds jarenlang een betrouwbare partner bij het uitvoeren van renovatiesloopwerkzaamheden.

Restauratiesloop

Renoveren en restaureren worden vaak in één adem genoemd, maar kunnen wat ons betref beter als twee separate vakgebieden gezien worden. Bij restauratie sloopwerkzaamheden gaan wij –na zorgvuldig overleg met de opdrachtgever- de ‘te conserveren’ gedeeltes grondig onderzoeken en eventueel op beeld vastleggen. De ‘te slopen’ gedeeltes worden meestal trillingsarm losgemaakt, waarna ze verwijderd kunnen worden. Ook wordt bij restauratiesloop vaak vereist dat de vrijkomende (bouw)materialen geconserveerd worden voor hergebruik, of dat ornamenten, beelden, etc. gereconditioneerd worden.
Bij restauratiesloop is naast de inzet van precisie gereedschap en vakkundige mankracht(en), grondig overleg met de opdrachtgever(s) onontbeerlijk…