U bevindt zich hier: Startpagina > Specialisaties > Gevelwerken

Gevelwerken

Gevelwerken

Alle gevelwerkzaamheden kunnen door aannnemersbedrijf VDS worden uitgevoerd .
vooral gespecialiseerd in restauratie, renovatie en onderhoud. Herstellen van siermetselwerk, uittanden en inboeten van gescheurd metselwerk, herstellen van ‘foute’ reparaties, vervangen van slecht metselwerk, vervangen en of herstellen van lateien, zijn de werkzaamheden die feilloos worden uitgevoerd.

Gevelreiniging

De meest toegepaste methoden zijn stralen, micronevel, stomen en reinigen onder hoge druk.
Het stralen heeft de laatste jaren enkele zeer belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt en is niet meer te vergelijken met het gritstralen van vroeger. Fijne speciale zandsoorten en aangepaste straaltechnieken (nat stralen) bij lagere druk hebben het stralen tot een van de meest geschikte en milieuvriendelijkste manieren gemaakt om een gevel te reinigen.

Vochtwering

Hydrofoberen is het waterafstotend impregneren van metselwerk of beton. Naast allerlei andere behandelingen tegen vocht zoals schilderwerk en dergelijke is dit een van de belangrijkste vochtwerende methodes. Het waterafstotend maken voorkomt indringen van vocht in gevels en betonnen onderdelen. Vocht (zure regen) is een van de belangrijkste oorzaken van kwaliteitsverlies bij metselwerk en betonschade.
Een gehydrofobeerde gevel blijft droog waardoor het metselwerk minder snel vervuilt. Een droge gevel heeft bovendien een hogere isolatiewaarde en is beter bestand tegen vorstschade.
Bij hydrofoberen blijft het betonnen uiterlijk behouden. Schilderen geeft een andere uitstraling en dat is lang niet altijd wenselijk. Verven van beton is bovendien veel kostbaarder en vergt veel meer onderhoud.

 

Activiteiten VDS Gevelwerken